Египет осъди на смърт 21 души

Те са признати за виновни за смъртта на 74 при бой между футболни фенове

Египет осъди на смърт 21 души | StandartNews.com
Кайро. Египетски трибунал осъди на смърт 21 човека, участвали в трагедията от началото на миналата година, когато загинаха 74 души след сблъсъци между футболни фенове в африканската страна.

Съдията прочете списък от 21 имена, които са "предадени на мюфтията", съобщи Ройтерс. Тази фраза се използва за обявяване на смъртните присъди, тъй като всички решения за екзекуции се предават за разглеждане на египетското религиозно ръководство.

Сблъсъците станаха 1 февруари 2012 г., след като съдията свири край на мача между отборите Ал Масри и Ал Ахли. Срещата завърши с резултат 3:1. Стотици фенове на Ал Масри, който е клуб от Порт Саид, нахлуха на терена и започнаха да се бият и да хвърлят камъни и бутилки срещу поддръжниците на каирския Ал Ахли. Хаосът доведе до смъртта на 74 души, а ранените бяха стотици.

Полицията арестува 47 души, които бяха обвинени, че са пряко свързани с предизвикването на безредиците. 21 тях бяха осъдени на смърт, като те ще могат да обжалват пред върховното духовенство на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай