Два взрива в следствие на пожар в нефтена база до Киев

Два взрива в следствие на пожар в нефтена база до Киев | StandartNews.com

Силен пожар е избухнал на нефтена база, намираща се област Киев, предаде РИА Новости, позовавайки се на информация от Службата за извънредни ситуации в Украйна. Пламъците са лумнали около 17:30 (българско време) вчера. Първо са се възпламенили три резервоара с бензин, а час и половина по-късно е пламнал и четвърти.

Един човек е загинал в пламъците, а други четирима, които работели в петролната база, са закарани в болница в тежко състояние,предаде Интерфакс.

Над 20 единици техника и повече от 90 души са се включили в гасенето на пожара. Два пожарни влака на „Украинските железници" също са се включили в операцията.

Късно снощи е избухнал още един взрив в следствие на пламъците в нефтобазата.

„Вече десет резервоара горят в базата в Киевска област. Сутринта избухна още един взрив. Височината на огъня е над 100 метрата и пожарът не затихва. Възпламеняват се все повече и повече резервоари", съобщава телевизия „112 Украйна".

В базата има около 15 000 тона нефтопродукти, а в един комплекс на базата се намира и газостанция с резервоари за втечнен газ, съобщават украински медии. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай