Дръзко бягство на двама убийци от строго охраняван затвор

Дръзко бягство на двама убийци от строго охраняван затвор | StandartNews.com

Двама осъдени за убийство избягаха от затвор с максимална сигурност в щата Ню Йорк, близо до канадската граница. Затворниците са използвали електрически инструменти, за да прережат стоманени стени преди да избягат през тунели и вътрешна врата. Измъкнали се през капак на канализационен люк на улицата.

Бегълците дори оставили бележка за надзирателите си в единия от тунелите. На нея имало усмихнати личице и пишело: „Приятен ден".

Двамата оставили дрехи на леглата си, така че да изглежда, че спят, за да заблудят надзирателите, които ги проверявали на всеки два часа.

Според полицията избягалите са 34-годишният Дейвид Суит и 48-годишният Ричард Мат. Суит е осъден на доживотен затвор без право на помилване за убийството на заместник шериф, извършено през 2002 година. Мат излежава доживотна присъда с минимален срок от 25 години преди помилването за три убийства, три отвличания и два грабежа.

Затворът с максимална сигурност "Клинтън" е известен като "Малкия Сибир" заради отдалечеността си и студения климат. Откакто е построен през 1865 г., това е първото успешно бягство от него.

Андрю Куомо, губернатор на щата Ню Йорк: "Това е нещо изключително. Влязохме в тунелите и видяхме прецизността, с която е извършена операцията. Наистина е невероятно."

Около 200 служители на реда претърсват района на бягството. В акцията участват полицейски кучета и хеликоптери. Властите предупреждават хората да бъдат внимателни и да не влизат в контакт с опасните престъпници, а да уведомят полицията, ако ги забележат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай