Драма в Германия, замесена е България

Мащабна полицейска акция

Драма в Германия, замесена е България | StandartNews.com

В Германия във вторник е проведена мащабна полицейска акция по подозрение за фалшифициране на документи в огромни размери, съобщи полицията на провинция Саарланд. Били са претърсени многобройни обекти - най-вече в района на Саарбрюкен и Фьолклинген. Твърди се, че обвиняемите са изготвяли документите по поръчка в България и са действали и като каналджии, предава "Дойче веле".

В полицейската акция са участвали около 100 служители на силите на реда. Само в провинция Саарланд са били претърсени 18 обекта. Същевременно е проведена и единична акция в провинция Хесен, както и една акция в България, информира сайтът на обществено-правната германска медия "Саарлендишер Рундфунк".

В момента тече процес срещу няколко лица, обвинени във фалшифицирането на лични документи в големи мащаби. Те са обвинени, че са търгували с български паспорти и с чуждестранни шофьорски книжки.

Документите са били изготвяни по поръчка в България. Същевременно обвиняемите са заподозрени и в участие в каналджийска схема. С фалшифицирани документи различни лица са влизали нелегално в Германия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай