Днес ли е Денят на развода?

Преговарящите екипи свалиха напрежението с пици и морски дарове

Днес ли е Денят на развода? | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън трябва да обяви търговска сделка за Брекзит тази сутрин, след като британските и европейски преговарящи, които се подкрепяха с пица, се доближиха до фините детайли на споразумение, с което най-накрая ще приключат четиригодишните жестоки спорове по Брекзит. Двете страни са на ръба на запечатването на бъдещи търговски условия, за да избегнат хаотично разделение, когато преходният период приключи на 1 януари, с очертани контури и само последните щрихи, необходими за текста, пише Дейли мейл.

„Мръсният текст“ е внимателно прочетен ред по ред от лорд Фрост, Мишел Барние и екип от адвокати и експерти, за да се гарантира, че няма вратички или грешки - като министър-председателят се очаква да съобщи новината в изявление от Даунинг стрийт No10 в рамките на часове. Кабинетът е в режим на готовност за повикване, за да ги уведоми за пробива.

Снощи имаше спекулации за съобщение, но екипите явно караха дълга смяна, като пици бяха доставени в централата на Berlaymont в Брюксел. Говорителят на Урсула фон дер Лайен, Ерик Мамер, публикува снимка на храна за вкъщи в Twitter, шегувайки се, че „напрежението“ е покрито с морски дарове.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай