Дилма Русеф дари папата с фланелка от Пеле

Роналдо му прати топка, Франциск се шегува, че искат да се моли за Бразилия на Мондиала

Дилма Русеф дари папата с фланелка от Пеле | StandartNews.com

Ватикана. Футболна фланелка с цветовете на бразилското знаме и с автограф на Пеле и топка с послание от Роналдо подари на папа Франциск бразилският президент с български корени Дилма Русеф, съобщи испанската агенция ЕФЕ. Светият отец прие бившата партизанка на частна аудиенция във Ватикана в петък в 19,30 ч местно време, малко необичаен час за подобна среща, но това стана заради присъствието на понтифика сутринта на извънредна консистория, на която трябваше да обяви 19 прелати, сред които архиепископа на Рио де Жанейро Орани Жоао, за кардинали, посочва агенцията. "На папа Франциск с уважение и възхищение", е написал легендарният Пеле на фланелката с номер 10 на гърба, докато посланието на Роналдо върху топката гласи: "Прегръдка от приятеля Роналдо".

 

Папата се пошегувал, че с тези подаръци го приканват настойчиво да се моли Бразилия да спечели започващия на 12 юли Мондиал, на който Дилма го покани тържествено да присъства - на откриването или на някой от мачовете. Русеф отвърнала на шегата му, че единствено го моли за неутралност, докато върви Световното. Посещението едва ли ще се осъществи, тъй като главата на Римокатолическата църква бе през юли м. г. в страната за Световните дни на католическата младеж, а му предстоят и пътувания до Светите земи и Южна Корея.

 


Франциск на свой ред подарил на бразилския президент, чиято страна има най-голям брой католици в света, стилизиран медальон с ангел на мира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай