Дейвид Копърфийлд повредил мозъка на зрител

Дейвид Копърфийлд повредил мозъка на зрител | StandartNews.com

Неудачен фокус на Дейвид Копърфийлд лишил британски главен готвач от доброто му здраве и от работата му, пише в. "Дейли Мейл". Прочутият илюзионист нанесъл тежки травми на един от 13-те доброволци, участващи във фокус с изчезване.
55-годишният Кевин Кокс, който през 2013 г. бил главен готвач на лондонския клуб Buck, трябвало да изчезне на шоу на Копърфийлд в Лас Вегас. Това било планирано да стане в заключена клетка заедно с останалите "щастливци". След това те трябвало да се появят по "вълшебен" начин на сцената. Но нещата не се получили съвсем както трябва и мъжът впоследствие получил сериозна травма на главата. Кокс съди фокусника, който не успял да осигури безопасността на доброволците по време на фокуса. В момента бившият главен готвач се лекува в САЩ.

В съда Кокс разказал, че помни лошо шоуто, но си спомня как Копърфийлд го избрал сред случайните зрители, които уловили летящ балон. По време на шоуто заключените участници били покрити с покривало, след това им било казано да тичат през таен коридор, където било много тъмно. Според британеца на тях им крещели като по време на бойна тревога. Заради бързането мъжът се подхлъзнал и силно си ударил главата. След това изгубил способност да се ориентира в пространството. След случилото се Копърфийлд събрал 13-те участници в отделна стая и поискал от тях да не разкриват технологията на фокуса. В същото време магът забелязал състоянието на Кокс и поискал да се извика спешна помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай