Десетки заразени бебета в Тексас

85 бебета под 1 годинка от един окръг в Тексас са дали положителна проба за коронавирус

Десетки заразени бебета в Тексас | StandartNews.com

85 бебета под 1-годишна възраст са тествани положително за коронавирус в един и същи окръг в Тексас, съобщава Си Би Ес. Местните служители призовават жителите да помогнат за спиране на разпространението на заразата в момент, в който щатът се превръща в една от най-новите горещи точки.

В тексаския окръг Нюейсис, където се намира Корпус Кристи, броят на новите случаи на коронавирус скочи през юли. Вирусът е заразил десетки бебета, а местните служители призовават хората да носят маски и да спазват социална дистанция.

Окръг Нюейсис е с най-бърз растеж на новите случаи средно за седем дни от всеки друг окръг в щата“, казва Петер Занони, кмет на град Корпус Кристи. В Корпус Кристи има около 8100 случая на коронавирус и 82 смъртни случая, свързани с вируса.

В други тексаски окръзи като Камерън и Идалго положението е ужасяващо, като здравните служители се запасяват с хладилни камиони, за да съхраняват телата, а могилите се пълнят с гробове.

От януари здравните власти са установили повече от 3,6 милиона случая на COVID-19 в Съединените щати. Почти 140 000 души са загинали според университета „Джонс Хопкинс“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай