Десетки ранени при взривове на експлозиви в Казахстан

Взривовете са последвали пожар в съоръжението

Десетки ранени при взривове на експлозиви в Казахстан | StandartNews.com

Казахстан евакуира населени места, разположени в непосредствена близост до военно съоръжение в южната си провинция Жамбил, след като районът беше разтърсен от поредица от мощни експлозии, при които бяха ранени най-малко 60 души, съобщиха властите в централноазиатската държава, цитирани от Reuters и "Фокус".

Взривовете са последвали пожар в съоръжението, където са били съхранявани експлозиви с инженерно предназначение, каза заместник-министърът на отбраната Руслан Шпекбаев. Отделно са затворени автомобилен път и железопътна линия, преминаващи през района.

Шестдесет души са хоспитализирани с различни наранявания от взривовете, съобщи правителството на провинцията и добави, че пожарът все още не е потушен.

Президентът Касим-Жомарт Токаев заяви в поредица от туитове, че поне 30 от ранените са военнослужещи или спасители и инцидентът се разследва.

Видеоклипове, публикувани онлайн, показват, че експлозията е станала недалеч от главен път, свързващ провинциалния център Тараз с Алмати, бизнес центъра и най-големия град на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай