Давутоглу: Нямаме връзки с радикалните групировки в Сирия

Давутоглу: Нямаме връзки с радикалните групировки в Сирия  | StandartNews.com

Анкара. Турският външен министър Ахмет Давутоглу заяви, че Турция не поддържа никакви връзки с радикалните групировки в Сирия и по-специално с джихадистите от „Фронта ал Нусра", съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк.

На журналистическ въпрос във връзка с твърденията, че при евентуална военна намеса на САЩ в Сирия на прицел ще бъдат взети и крайни представители на „радикалната опозиция", Ахмет Давутоглу отговори като отхвърли всякакви намеци и твърдения, свързани с оказвана турска подкрепа за тях.

„Многократно подчертахме това - както аз, така и премиерът Ердоган и компетентните наши институции. Визирам която и да е радикална групировка в Сирия, и особено „Фронта ал Нусра". Не може да става въпрос за никакви наши връзки с тях. Подобни твърдения са една черна пропаганда, целяща да постави сянка върху хуманитарната политика, която Турция последователно води в Сирия. Още повече, че за разлика от внушаваните представи, така наречената групировка „Фронт ал Нусра" не е сред опозиционните фракции, развиващите дейност от самото начало на сирийската революция.", посочи още министър Давутоглу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай