Daily Mail пак "разкрива истини" за българите и румънците на Острова

Daily Mail пак "разкрива истини" за българите и румънците на Острова | StandartNews.com

Лондон. Около 50 000 българи и румънци са потърсили работа на Острова през първото тримесечие на годината, пише британският в. Daily Mail в статия, озаглавена "Истината за румънските и българските имигранти е разкрита".

Новите статистики сочат, че 34 900 румънци и 10 445 българи са се регистрирали за национални осигурителни номера през януари, февруари и март, което силно подкопава твърденията от миналата седмица, че броят на румънските и българските работници във Великобритания е спаднал в рамките на първите 3 месеца на 2014 г., коментира изданието.

Ежедневникът припомня, че по данни, публикувани от BBC и други медии, през март е имало с 4000 румънски и български работници по-малко в сравнение с януари, като според изданието цитираните данни от проучване на Националната статистическа служба са смятани в голяма степен за неточни.

"Данните от Националния осигурителен номер, които предоставят точен отчет за всички лица, кандидатствали за работа в страната, показват съвсем друга картина при публикуването си в четвъртък, в деня на еврозборите", посочва изданието.

От началото на тази година отпаднаха трудовите ограничения за последно присъединилите се към ЕС български и румънски граждани, което предизвика вълна от опасения във Великобритания от масова имиграция на работници. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай