ДАЕШ атакува молитвена площадка с 250 000 души

ДАЕШ атакува молитвена площадка с 250 000 души  | StandartNews.com

Близо 1 000 полицаи са охранявали поклонението по време на взривовете в Бангладеш

Предполагаеми ислямисти проведоха нова смъртоносна атака в Бангладеш в четвъртък, по време на най-голямата молитвена церемония, само дни след масовото убийство на заложници в столицата Дака, предава AFP.

Властите съобщиха, че четирима души, включително двама полицаи, са били убити по време на няколко експлозии и престрелка в близост до молитвена площадка в района Кишорегани, докато над 250 хил. души са се събрали за отбелязване на края на свещения месец Рамадан.

„Двама полицаи, нападател и жена, която бе простреляна по време на престрелката са убити", заяви говорителят на националната полиция на Бангладеш Шахидур Рахман. „Девет полицаи са ранени. Те са в критично състояние и са откарани във военната болница в Дака".

Друг високопоставен полицейски служител съобщи, че група от поне трима нападатели е хвърлила ръчни гранати по полицейски кордон на пропускателен пункт пред основната молитвена площадка в региона.
Близо 1 000 полицаи са охранявали поклонението по време на атаката.

„Ние отговорихме с огън. Избухна престрелка и те хвърлиха още ръчни гранати", съобщи местен полицай.
Двама от нападателите са арестувани, включително един, който е бил прострелян.

Стандартнюз припомня, че само преди дни в столицата на Бангладеш - Дака, терористи от ДАЕШ предизвикаха заложническа криза в дипломатическия квартал. Повече ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай