Да платиш $2.2 млн. за обяд с Уорън Бъфет

Да платиш $2.2 млн. за обяд с Уорън Бъфет | StandartNews.com

Каква цена бихте заплатили, за да получите възможността да споделите един обяд със знаменития инвеститор Уорън Бъфет? На мъж от Сингапур му струваше цяло състояние удоволствието да седне на маса и да разговаря с милиардера. Бъфет е считан за третия най-богат човек в света, а съветите му са ценни като злато.

Щастливецът Анди Чуа спечели обяда при наддаване по интернет в рамките на аукцион. Сумата, която мъжът ще заплати, за да има тази чест, възлиза на $2,166,766.00 (1.6 млн. евро). Тези средства обаче ще бъдат дарени на благотворителната организация "Глайд", която ще ги използва за своите програми. Именно организацията публикува през уикенда и името на победителя.

Печелившите оферти варират през годините от $ 25 000 до приблизително $ 3.50 милиона. Миналата година от аукциона, пуснат на платформата Ebay, бяха събрани 1 млн. долара.

Бъфет, чието богатство се оценява на почти 66 млрд. долара от американското списание "Форбс", се счита за една от най-популярните личности в света на бизнеса. За сравнение, един обяд с изпълнителния директор на Apple Тим Кук бе продаден за около 330 хил. долара през май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай