Четирима убити при терористичен акт в Ерусалим

Четирима убити при терористичен акт в Ерусалим | StandartNews.com

Ерусалим. Четирима души са убити при въоръжено нападение в синагога в Ерусалим, съобщи BBC. Осем човека са били ранени, след като двама души са нахлули в храма, намиращ се в квартал Хар Ноф и нападнали посетителите с ножове и брадви.

Полицията съобщи, че става въпрос за терористичен акт. Двамата нападатели са били застреляни в синагогата от униформените. Те са палестинци от Източен Ерусалим, уточниха от полицията.

Районът е бил отцепен от полицията. Ранените са закарани в болницата. Сред тях има и двама полицаи.

Говорителят на полицията Мики Розенфелд съобщи за световните медии, че множеството хора в синагогата са били на поклонение.

Гняв заради обесен шофьор

Палестинци се гневиха срещу "расистко", според тях, убийство на техен събрат, открит обесен в автобуса си в Източен Ерусалим. Тялото на 32-годишния Юсеф ал-Рамуни бе открито часове преди касапницата в синагогата. Израелската полиция обаче, позовавайки се на резултати от аутопсията, е категорична, че се касае за самоубийство, а не за насилствена смърт.

"Видях тялото миналата нощ. Имаше синини, от което съдя, че е насилван", заяви братът на Юсеф, който смята, че няма причина да посегне на живота си, тъй като е баща на две деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай