Чехия затегна мерките срещу коронавируса

Това се случи в североизточната част на страната

Чехия затегна мерките срещу коронавируса | StandartNews.com

Властите в Чехия затегнаха ограничителните мерки в североизточната част на страната заради нарастване на броя на новозаразените, предаде Ройтерс.

Задължително става носенето на маски, ограничава се работното време на ресторантите и ще се правят проверки на редовно пътуващите през границата.

В седем от последните десет дни в Чехия бяха регистрирани по над сто нови случая с коронавирус. По-голямата част от тях бяха в северозападен район заради огнищата в каменовъглена мина на държавната компания "Остравске карвинске доли". На 28 юни броят на положителните проби в Чехия достигна пика от 305 на денонощна база. След критики заради бавна реакция ръководството на мината прекрати някои от производствените дейности в началото на този месец.

В засегнатия Моравско-Силезийски край, който граничи с Полша и Словакия с население над един милион вече е забранено събирането на повече от сто души на едно място, трансграничните работници ще трябва да представят през две седмици документ за отрицателен тест, маските са задължителни в обществения транспорт и на закрито, а баровете и ресторантите ще са затворени от 23 часа до 8 ч. на следващия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай