Чарлз и Уилям на пожар при Елизабет II, какво става

Принцовете отидоха в замъка Балморал, резиденцията на кралицата в Шотландия

Чарлз и Уилям на пожар при Елизабет II, какво става | StandartNews.com

Британският принц Чарлз и принц Уилям отидоха в замъка Балморал, резиденцията на кралица Елизабет Втора в Шотландия, след като бе съобщено, че лекарите са притеснени за здравословното състояние на британския монарх, съобщиха Франс прес и Ройтерс.

Лекарите на 96-годишната кралица са притеснени за здравословното ѝ състояние и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение в замъка Балморал, се казва в изявление на Бъкингамския дворец, публикувано в четвъртък.

"Цялата страна е притеснена" от новините за здравето на кралицата, заяви новата британска премиерка Лиз Тръс. "Мислите ми - и тези на всички жители на Великобритания - са с Нейно величество кралицата и  семейството ѝ".

Малко след това бе съобщено, че принц Чарлз и принц Уилям отиват към Балморал. После бе съобщено, че в Балморал е пристигнал и принц Андрю, вторият син на кралицата. След него там дойдоха и другите две деца на кралицата - принцеса Анна и принц Едуард.

Тръс бе назначена за премиер от кралицата във вторник, но  Елизабет Втора реши да остане в Балморал, вместо да се връща в Лондон, където обикновено се извършва прехвърлянето на властта, припомня АФП. На публикуваните снимки от церемонията по назначаването на Тръс се виждаше как усмихнатата кралица се опира на бастун и се ръкува с новата премиерка.

Малко след това Бъкингамският дворец поясни, че кралицата се чувства добре, че лекарите са й препоръчали да си почива и че Чарлз вече е при нея.

След като преди година прекара една нощ в болницата за неуточнени изследвания, кралицата се появява все по-рядко на обществени места. От месеци насам тя прехвърля все по-голяма част от функциите си на сина си Чарлз.

В началото на юни британците отбелязаха с четиридневни празненства 70-ата годишнина от управлението на Елизабет Втора, която е и най-възрастният действащ монарх в света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай