Брегович кацна в Кишинев, Молдова не му разреши да влезе в страната

Музикантът се извини на феновете си, за които трябваше да свири на фестивал

Брегович кацна в Кишинев, Молдова не му разреши да влезе в страната | StandartNews.com

Молдовските власти отказаха влизането на Горан Брегович и неговата група в страната. Дори след като те кацнаха на международното летище в Кишинев, организаторите на фестивала Gustar, провеждащ се в страната, съобщиха за този неочакван обрат.

Съобщението, публикувано в официалната страница на организаторите в социалните мрежи, изразява съжаление за случващото се и разкрива, че нито фестивалните организатори, нито самите изпълнители имат контрол върху ситуацията. В него се отразява, че органите в Молдова не разрешили влизането на музикантите в страната, въпреки че те са пристигнали на летището в Кишинев.

Горан Брегович лично се извинява към своите почитатели и посочва, че ще направи всичко възможно, за да предотврати подобни инциденти в бъдеще. Той изразява разочарование от случилото се и изтъква, че никога преди не е се сблъсквал с подобни трудности по време на пътуванията си в цяла Европа. Брегович уверява, че заедно с екипа си ще предприеме необходимите стъпки, за да гарантира, че следващите му изяви в Молдова няма да се изправят пред подобни препятствия, предаде "Фокус".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай