Бразилия се опасява от терористични нападения

Бразилия се опасява от терористични нападения  | StandartNews.com

Бразилия се опасява от терористични нападения. Разузнавателните служби в страната са на нокти заради "Ислямска държава". Олимпийските игри в Рио де Жанйро могат  да бъдат потенциална цел на терористите, вярват от бразилското разузнаване. Спортната надпревара е планирана за месец август, припомня АФП. 

Началникът на антитерористичния отдел Луис Алберто Салабери заяви пред Ройтерс, че нивото за терористична опасност в страната през последните месеци се е увеличило драстично заради атаките в други страни. Той потвърди и автентичността на заплахите срещу Бразилия, които бяха публикувани в социалните мрежи малко след атентатите в Париж на 13-ти ноември.

Мерките за сигурност в редица държави по целия свят са затегнати след френските нападения от миналата година. Службите за сигурност на различни страни си сътрудничат особено активно и след брюкселските атаки от 22 март тази година, като за тях отговорност пое "Ислямска държава". 

Властите в Бразилия не правят изключение - към момента те вече са стартирали изграждане на нов антитерористичен център. Той ще координира действията на 85 000 души, които трябва да гарантират сигурността на спортисти, медии и гости по време на олимпиадата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай