Братът на БоДжо става барон

Британският премиер го назначи в Камарата на лордовете

Братът на БоДжо става барон | StandartNews.com

Британският премиер Борис Джонсън назначи брат си Джо Джонсън в Камарата на лордовете на британския парламент, съобщи БТА. Заедно с него БоДжо направи още 35 нови назначения. Сред тях са влиятелни привърженици на Brexit и роден в Русия собственик на вестници, чийто баща е бил агент на КГБ. Това е Евгений Лебедев, собственик на компанията Лебедев Холдинг, която издава "Индипендънт" и "Ивнинг стандард". Той е син на руския олигарх Александър Лебедев.

Сред новите членове на Камарата на лордовете са и бившите министри на финансите Филип Хамънд и Кен Кларк, въпреки че са били противници на Brexit.

В списъка са и бившият лидер на консерваторите в Шотландия Рут Дейвидсън и началникът на канцеларията на Джонсън - Еди Листър. Има и депутати от Лейбъристката партия, подкрепили Brexit.

Значително отсъствие е това на бившия председател на Камарата на представителите - Джон Бъркоу, който разгневи консервативното правителство, като помогна на депутатите да променят хода на Brexit.

Новите членове на Камарата на лордовете ще получат аристократични титли - барон или баронеса - и ще се присъединят към почти 800 други членове на горната палата на парламента. Нейните членове са с пожизнени назначения. Камарата има 900-годишна история и преразглежда законодателството, прокарвано от Камарата на общините, долната парламентарна камара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай