Борис Джонсън зарадва британците за Коледа. Какво им подарява?

В страната няма основание да се налагат по-твърди мерки преди Коледа

Борис Джонсън зарадва британците за Коледа. Какво им подарява? | StandartNews.com

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън направи подарък на сънародниците си, като обяви, че няма да има нови ограничения преди Коледа заради Ковид-19. Все пак той не изключи това да се случи след 25 декември на фона на бързото разпространение на заразяванията с варианта Омикрон, предаде кореспондент на БНР.

Във видеопослание, разпространено във вторник, Борис Джонсън заяви, че правителството не може да изключи допълнителни ограничения след Коледа и обеща да направи каквото е необходимо, за да защити здравето на нацията. Той допълни, че поради неяснотата каква е силата на Омикрон и влиянието на ваксините няма основание да се налагат по-твърди мерки преди Коледа. Джонсън посъветва хората да се събират по Коледа, но да бъдат предпазливи и отново призова всички да получат трета доза ваксина.

По-рано Шотландия обяви, че в деня след Коледа ще влязат в сила нови по-строги мерки и че се отменя традиционното новогодишното тържество в Единбург. За най-малко 3 седмици от 26 декември всички събития на открито в Шотландия ще бъдат ограничени до 500 души, а на закрито - до 200 души, ако са седящи, или 100, ако са правостоящи.

Уелс вече обяви, че спортните събития ще бъдат без публика след Коледа. Нощните клубове в Уелс затварят след 27 декември.

В Северна Ирландия се налага ограничение до 30 души при събирания на различни домакинства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай