Борис Джонсън печели все повече популярност. Причината

"Таймс" коментира, че на премиера Риши Сунак му предстои доста работа

Борис Джонсън печели все повече популярност. Причината | StandartNews.com

Допитване сред членовете на британската Консервативна партия показва, че Борис Джонсън е по-популярен сред тях от премиера Риши Сунак, съобщи вестник "Таймс". Министър на годината обаче е министърът на отбраната Бен Уолъс.

Допитването за "Министър на годината" е проведено от сайта на Консервативната партия. Убедително начело е министърът на отбраната Бен Уолъс, което не се смята за изненада, защото той води в проучванията на общественото мнение за популярност още от февруари.

Кеми Баденох, която участва в надпреварата за лидер на партията и премиер е на второ място, а на трето е министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман.

Борис Джонсън е четвърти и изпреварва Риши Сунак.

По-нататък в подреждането следват министърът на финансите Джеръми Хънт, Пени Мордант, Джейкъб Рийс-Мог и Лиз Тръс.

"Таймс" коментира, че на премиера Риши Сунак му предстои доста работа, за да спечели на своя страна членската маса.

Интересна е и класацията за "Депутат на годината" сред торите. В нея Борис Джонсън фигурира също, заемайки второто място, като начело е Лий Андерсън. Лий Андерсън стана много популярен след публичния му спор с бившия футболист Гари Невил – член на Лейбъристката партия, който бе сравнил условията за мигрантите работници в Катар с тези на стачкуващите работници в Обединеното кралство. Андерсън бе бурно аплодиран след като заяви:

"Говори за футбол и не си пъхай носа в политиката, Гари. Ти нямаш представа за какво говориш".

Източник: БНР

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай