Бомба от Втората световна избухна в Мюнхен, има ранени

Взривът активиран при строителни работи, четирима са пострадали

Бомба от Втората световна избухна в Мюнхен, има ранени | StandartNews.com

Стара авиационна бомба избухна до мост близо до оживената главна железопътна гара на германския град Мюнхен.

Трима души са леко ранени, а един човек по-тежко, предаде БТА. Взривът е станал по време на строителни дейности. Заради експлозията е спряно движението на влаковете от главната гара на Мюнхен - една от най-натоварените в страната, съобщи операторът "Дойче бан". Засега не е ясно кога жп трафикът ще бъде подновен. Бомбата е била от времето на Втората световна война.

Стълб от дим се издигаше от мястото на взрива в близост до жп спирка "Донерсбергербрюке", която е разположена на малко повече от километър от главната жп гара на Мюнхен. Районът на експлозията е отцепен от полицията и се води разследване. Баварският вътрешен министър Йоахим Херман посети мястото на взрива и каза, че 250-килограмовата авиационна бомба е активирана при строителни работи.

Повече от 2000 тона неексплодирали бомби и боеприпаси биват откривани в Германия всяка година, дори след като изминаха вече 76 години след края на Втората световна война, и често при извършване на строителни работи. Те обикновено са обезвреждани или детонирани с контролиран взрив - процес, който налага масова евакуация като предпазна мярка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай