Болен ли е Рамзан Кадиров?

Той не споменава нищо за зараза

Болен ли е Рамзан Кадиров? | StandartNews.com

Лидерът на Чечения Рамзан Кадиров се появи на правителствена среща днес, на която не спомена за заболяване, информира АФП.

Преди дни се появи информация, че Кадиров е заразен и е хоспитализиран в Москва. Руски медии съобщиха, че Кадиров е летял до болница в руската столица, за да се подложи на лечение. Представители в Чечения нито потвърдиха, нито отрекоха информацията.

43-годишният регионален лидер написа в профила си в "Телеграм", че ръководи среща за коронавируса и добави, че ситуацията в чеченските болници е "стабилна". Той публикува и снимка, на която е седнал на голяма овална маса с други представители. Кадиров не носи маска, но стои на разстояние от присъстващите.

Преди седмици Кадиров нарече лекарите, които се оплакват от липсата на защитно облекло, "провокатори", които трябва да бъдат уволнени. Той също каза, че тези, които нарушават карантината, трябва да бъдат "убити". Кадиров сравни чеченците, които не се изолират и заразяват другите, с "терористи", които трябва да бъдат погребани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай