Бокова: Сътрудничеството с Русия е ключово за ЮНЕСКО

Бокова: Сътрудничеството с Русия е ключово за ЮНЕСКО | StandartNews.com

Москва. Сътрудничеството с Русия в науката, културата и комуникацията има ключово значение за ЮНЕСКО, нашите партньорски отношения са необходими".Това подчерта генералният директор на организацията Ирина Бонова на тържествено събрание на Руската Комисия по въпросите на ЮНЕСКО, посветено на 60-годишнината от встъпването на СССР в тази организация.

"Русия е лидер в насърчаване на образованието. Аз добре помня първата световна конференция, посветена на училищното образование, която се състоя в Москва през 2010 г. Ние активно си сътрудничим за съхраняването на природното и културното наследство", каза Бокова, цитирана от ИТАР-ТАСС. Шефът на ЮНЕСКО отбеляза специално значението на научното сътрудничество Русия-ЮНЕСКО - "от нанотехнологиите до дейността в езерото Байкал".

Като пример на сътрудничеството Бокова спомена и включването на историческите центрове в Санкт Петербург и Ярослав в културното наследство, както и включването на Лаврентиевската летопис от 1377 г. в регистъра "Паметта на света".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай