Българите полудяха! Коя е тази дестинация

Превърна се вече в голям хит

Българите полудяха! Коя е тази дестинация | StandartNews.com

Прекрасен климат, топло море, тропически острови - това са нещата, които с които друга популярна дестинация привлича българите като магнит. Страната е известна с плажовете си, гористата си местност и чудесни курорти. И въпреки че е доста по-далеч от другите любими места на българите, все повече нашенци ходят там.

Доминиканската република е красива държава, разположена на остров Хиспаниола в Карибско море. Тя граничи с Хаити на запад и е оградена от Атлантическия океан на север и Карибско море на юг. Страната е известна с плажовете си, гористата си местност и тропическия си климат.

Доминикана е най-голямата държава на остров Хиспаниола, като заема около 18,7% от общата му площ. Страната е разделена на 31 провинции и един независим град (столицата Санто Доминго). Тя има обща площ от около 48,5 хил. км², от които 350 км² са водни площи.

Най-високата точка в Доминиканската република е връх Пик Дуате, който е висок 3 087 метра. Той се намира в централната част на страната в Сиера де Агуа. Западната част на страната е сравнително равна, като там се намира една от най-големите равнини в Карибския регион - Хигуай.

Доминиканската република има тропически климат със средногодишна температура от около 25 °C. В страната има два сезона - сезон на дъждовете, който започва през май и завършва в ноември, и сух сезон, който е от декември до април. През сезона на дъждовете температурите са по-ниски и влажността на въздуха е по-висока, пише Meteo Balkans. 

Това е сезонът, в който се очаква да паднат най-големите количества дъжд, като някои райони могат да получат до 1 500 мм дъжд на месец. В сухия сезон температурите са по-високи и влажността на въздуха е по-ниска, като най-топлите месеци са юли и август.

Една от големите забележителности в Доминиканската република е Пунта Кана - един от най-известните курорти в света. Тук ще откриете красиви плажове с бял пясък, кристално чисти води и много слънце. Това е идеалното място за почивка и релаксация.

Друга забележителност, която струва да се посети, е столицата Санто Доминго. Тук има много исторически забележителности, като колониалните крепости, църкви и музеи. Това е идеалното място за тези, които обичат да изучават историята и културата на страната.

Има много други забележителности в Доминиканската република, като например Лос Хайес, Хуан Долио и Байаибе. Тези места ще ви дадат възможност да изживеете красивото карибско преживяване, което ще ви остави с незабравими спомени, пише Почивка Блиц.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай