Бившата жена на Путин в паника, какво става

Людмила се разведе с президента на Руската федерация през 2013 г.

Бившата жена на Путин в паника, какво става | StandartNews.com

Бившата съпруга на президента на Руската федерация Людмила Очеретная и новият ѝ съпруг Артур Очеретни продават имотите си в Испания поради опасения от санкции от страна на ЕС, предаде испанското издание "Ел Мундо".

Семейство Очеретни спешно продават два апартамента в жилищния комплекс Lomas del Rey, който се намира в курортния град Марбея в Южна Испания. Цената на имота им е 2,2 млн. евро.

Според публикацията причината за продажбата е страхът от попадане под санкциите на Европейския съюз, пише БГНЕС. Бившата съпруга на Путин вече е в списъка със санкции на Великобритания.

Людмила се разведе с Путин през 2013 г., но има подозрения, че руският президент продължава да финансира бившата си съпруга.

Техните имоти в Испания са закупени от Очеретни през 2011 и 2014 г., малко преди брака му с Людмила, и са регистрирани на негово име. Това са два апартамента с площ от 229 и 405 кв. м. За да плати за покупката, Очеретни получава ипотечен кредит от една от испанските банки.

Испанските медии отбелязват, че покупката на испански недвижим имот на стойност над 500 000 евро дава право на чужденците да получат разрешение за пребиваване в Испания, първоначално временно - за една година, а след това постоянно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай