Бил Гейтс каза кога ще си отиде коронавирусът

По-богатите държави ще го преборят по рано, смята милиардерът

Бил Гейтс каза кога ще си отиде коронавирусът | StandartNews.com

Основателят на "Майкрософт" Бил Гейтс е разкрил кога ще свърши пандемията от коронавирусната инфекция, предаде Новини.бг.

Според милиардера, в областта на диагностиката и лечението на смъртоносното заболяване са били постигнати успехи. Подобна била и ситуацията с разработването и изпитанията на ваксини.

"Заради това аз лично смятам, че по-богатите държави ще победят болестта до края на 2021 г.", е посочил Гейтс цитиран от американския телевизионен канал CNET. По думите му останалата част от Земята би могла да пребори болестта към края на 2022 г.

Гейтс също така е признал, че разпространението на COVID-19 е върнало световната икономика с години назад. "Ще е необходимо време, за да постигнем показателите от 2019 г.", е посочил още той.

Бизнесменът и филантроп е отправил критики към президента на САЩ Доналд Тръмп. Според Гейтс държавният глава и неговата администрация не са взели навременни и адекватни мерки срещу болестта.

"Големият брой на случаите се дължи и на това, че на места е нямало достатъчен контрол върху носителите на заболяването", коментирал още Гейтс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай