Бездомник опитал да убие Еминем

Нахлул в дома му и го нападнал

Бездомник опитал да убие Еминем | StandartNews.com

В началото на април т.г. бездомен мъж е проникнал в дома на рапъра Еминем, намиращ се в Детройт, възнамерявайки да го убие, съобщава USA Today. Макар инцидентът да се е случил преди месеци, но за него стана известно едва преди няколко дни, благодарение предварителното изслушване по съдебното дело срещу натрапника Матю Хюз.

Изпълнителят се събудил преди изгрев слънце на 5 април, усещайки чуждо присъствие в стаята.

Отваряйки очи, видял над себе си надвесена мъжка фигура, която, заради стелещата се в помещението тъмнина, първоначално помислил за племенника си. По-късно обаче установил, че греши.

"Когато го попитал какво прави в дома му, непознатият отговорил, че е там, за да го убие", каза от свидетелската скамейка полицай Адам Хаксток.

Адам обясни, че Еминем е накарал Хюз да напусне жилището му, съпровождайки го лично до входната врата, но не уточни как точно го е сторил. Пристигайки на мястото, полицията заварила пазачите на комплекса да се борят с нашественика, който веднага бил арестуван.

Служителят на реда обясни още, че разполага със записи от охранителните камери на затворения комплекс, в който живее музикантът, показващи как бездомникът дълго време се навърта около къщата му, преди да чупи един от прозорците ѝ с тухла и да проникне в нея.

По най-голяма вероятност Матю го чакат 20 годни затвор по обвинения за проникване с взлом и умишлено унищожаване на имущество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай