Четвъртък,

Бермудите с чудна оферта за работещи от дистанция

От: Стандарт -
A
A
A

Министерството на труда на Бермудските острови предлага едногодишен престой на дистанционно работещи и на студенти, съобщава сайтът „Travel and Leisure”.

Заради пандемията от коронавирус туристическият поток на Бермуда секна и сега правителството се надява, че новата програма за дистанционно работещи ще даде необходимия импулс на икономиката.
Тя ще стартира на 1 август и всеки желаещ може да подаде заявление за издаване на едногодишна виза.
Кандидатите трябва да са над 18-годишна възраст, да имат медицинска застраховка и „приятен характер”. Освен това трябва да докажат, че работят във фирми или учат в университети извън Бермудските острови. Важно условие е също посетителите да имат доходи и да не започнат да си търсят работа на Бермуда.

Онези, които нямат желание да прекарат цяла година там, могат да посетят Бермуда без виза за срок до 6 месеца. Правителството удължи максималния срок за пребиваване без виза в страната от 90 на 180 дни.
В рамките на първите две седмици от пребиваването си на Бермудските острови туристите трябва да си правят тест за коронавирус през няколко дни и да спазват вечерния полицейски час, който забранява да се излиза по улиците от полунощ до 5:00 сутринта, пише "Монитор".

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички