Берлускони шокира с тези думи за Путин

Бившият италиански министър-председател е притеснен за отношенията на Италия с Русия

Берлускони шокира с тези думи за Путин | StandartNews.com

Силвио Берлускони възстанови връзките си с Владимир Путин и се определи като един от "петимата истински приятели" на руския президент, става ясно от аудиозапис, публикуван в италиански медии.

Бившият италиански министър-председател е говорил на заседание на своята партия "Форца Италия" в парламента по време на дискусиите за съставяне на ново правителство, съобщи "Ла пресе", предава БГНЕС. В аудиозаписа Берлускони казва, че е притеснен за отношенията на Италия с Русия, след като "министри казаха, че вече сме във война с тях, защото предоставяме оръжия и финансиране на Украйна".

След това той добавя: "Отново възобнових отношенията си с президента Путин".

Според Берлускони двамата са си разменили подаръци за рождените си дни (Берлускони навърши 86 години на 29 септември, а Путин - 70 години на 7 октомври).

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Путин! Какво обяви?

"За рождения ми ден той ми изпрати 20 бутилки водка и едно много мило писмо", чува се Берлускони да казва в аудиоклипа. "Отговорих му с бутилки Ламбруско и също толкова сладко писмо."

Той добавя: "Аз съм един от най-добрите му петима истински приятели".

Според местните медии Берлускони отрича предполагаемото възобновяване на отношенията с Путин. "Президентът Берлускони разказа на парламентаристите стара история отпреди много години", се казва в изявление на „Форца Италия“, цитирано от „Република“.

ВИЖ ОЩЕ: Ердоган с голяма новина, касаеща Европа. Какво решиха с Путин

Преди изборите в Италия в края на миналия месец Берлускони защити Путин, като заяви, че руският лидер просто е искал да замени правителството на Володимир Зеленски с "достойни хора".

Джорджия Мелони, новият министър-председател на Италия, се постара да се дистанцира от Русия, като определи инвазията на Москва като "неприемлив широкомащабен акт на война от страна на Путинова Русия срещу Украйна" и се застъпи за изпращането на оръжия на правителството в Киев. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай