Белгийският "Томас Кук" също фалира

Фалитът на Томас Кук вече е предмет на две разследвания

Белгийският "Томас Кук" също фалира | StandartNews.com

Днес търговският съд в Гент обяви фалит на Томас Кук Белгия. Това е най-големият фалит на британския туроператор в тази страна, където работят близо 500 души, предаде Франс прес.

След фалита на три други местни компании на 24 септември, засягащ 75 служители, това е най-тежкото решение с оглед броя на работните места. Само преди една седмица Томас Кук Белгия твърдеше, че иска да избегне този фалит.

След обявения от британския туроператор Томас Кук фалит на 23 септември, последваха фалити и на филиалите му в Германия, Полша, Холандия, Испания.

Фалитът на Томас Кук вече е предмет на две разследвания - едното от държавния орган за ликвидациите и друго разследване, започнато от парламентарната комисия по икономически въпроси, което трябва да разследва бившите ръководители на компанията и одиторите им.

Информацията за това разследване на Томас Кук идва, след като изненадващият фалит на Томас Кук преди близо 10 дни повдигна редица въпроси за управлението на компанията, най-вече през последните години.

Фалитът доведе до закриването на около 9000 работни места във Великобритания и до невижданото досега през мирно време репартиране на 150 000 туристи от британските власти.

По данни на Службата за гражданска авиация на Великобритания 115 000 летовници са върнати в Обединеното кралство от началото на операцията, започната на 23 септември. Очаква се тя да приключи на 6 октомври, припомня АФП

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай