Байдън за щурма на Капитолия: Преврат!

Тръмп призова привържениците си да спрат с насилието и да се приберат по домовете си

Байдън за щурма на Капитолия: Преврат! | StandartNews.com

Избраният за нов президент на САЩ Джо Байдън излезе с изявление, след като привърженици на Доналд Тръмп нахлуха в Капитолия. 
Байдън заподозря преврат и призова Доналд Тръмп да направи изявление по телевизията, в което да призове протестиращите да се оттеглят.
„Думите на президента имат значение, независимо колко добър или лош е този президент. В най-добрия случай думите на президент могат да вдъхновят. В най-лошия случай те могат да подстрекават. Затова призовавам президента Тръмп да отиде по националната телевизия сега, за да изпълни клетвата си и да защити Конституцията и да поиска прекратяване на тази обсада “, каза Байдън в обръщение към американците. 

Още по темата: Фенове на Тръмп щурмуваха Капитолия

"Това е въстание", отсече Байдън. „Светът гледа. Подобно на толкова много други американци, аз съм шокиран и натъжен, че нашата нация, която толкова дълго е била светило и надежда за демокрация, е стигнала до такъв мрачен момент. ", каза още той. 
Малко след това във видео обръщение Доналд Тръмп призова привържениците си да прекратят насилието. "Знам, че сте наранени. Изборите ни бяха откраднати, но трябва да си отидете у дома. Трябва да има мир, заяви Тръмп. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай