Байдън стресира Америка! Решението

Това би намалило дефицита с 1 трилион долара

Байдън стресира Америка! Решението | StandartNews.com

Важно решение на Джо Байдън с историческо знчение за САЩ.

Президентът по време на преговорите за дълга с републиканците е предложил да се замразят държавните разходи на настоящите нива. 

Това би намалило дефицита с 1 трилион долара, каза в сряда министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън, цитирана от АФП, цитирана от Нюз.бг.

Така се намаляват и разликите между плановете за разходи на републиканците и демократите, докато двете страни се борят за споразумение за повишаване на лимитите за заеми от САЩ и предотвратяване на потенциално катастрофално неизпълнение на дълга.

Преговарящите трябваше да подновят преговорите по дълга по обяд, за да обсъди текущите преговори.

"Бюджетът на президента, който той предложи, всъщност предлага намаляване на дефицита на стойност 3 трилиона долара за 10 години, каза Йелън на събитие на Wall Street Journal в сряда. В тези преговори президентът вече предложи промени, които биха довели до допълнително намаляване на дефицита с трилион долара", добави тя.

Белият дом казва, че всяко съкращаване на дефицита трябва да се прилага по-широко, за да се намали тежестта върху отделните отдели. Иска се и повишаването някои данъци, за да се финансира намаляването на дефицита - на което републиканците досега се противопоставяха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай