Байдън нападна Тръмп, не ставал

"Затова и се кандидатирах", добави той

Байдън нападна Тръмп, не ставал | StandartNews.com

Новоизбраният президент на САЩ Джон Байдън каза, че отдавна е на мнение, че Доналд Тръмп не е подходящ за ролята на президент.

"Затова и се кандидатирах", добави той, говорейки пред репортери в родния си щат Делауер.

Той обаче отказа да подкрепи растящите призиви от ключови фигури на неговата Демократическа партия за откриване на втора процедура за импийчмънт срещу сегашния президент, на когото остават само броени дни до изтичане на мандата му, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според Байдън работа на Конгреса е да реши дали да бъде инициирана нова процедура за импийчмънт срещу Тръмп след щурма на Капитолия миналата сряда от привърженици на сегашния президент, допълва БТА.

Лидерите на демократите в Конгреса обвиняват сегашния държавен глава в подстрекателство към метеж и поискаха отстраняването му от власт

"Ако оставаха 6 месеца до изтичането на мандата на Тръмп, би трябвало да направим всичко възможно да принудим Тръмп да напусне Белия дом. Сега обаче искам да се фокусирам върху поемането на властта, защото до деня на полагането на клетвата ми като държавен глава остават по-малко от две седмици", обяви Байдън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай