Байдън налива 2 трилиона в икономиката

Целта му е преустройство на икономиката на САЩ, което да позволи на Съединените щати да се противопоставят на възхода на Китай

Байдън налива 2 трилиона в икономиката | StandartNews.com

Мащабен инвестиционен план за 2 трилиона долара обяви американският президент Джо Байдън. Целта му е преустройство на икономиката на САЩ, което да позволи на Съединените щати да се противопоставят на възхода на Китай, предаде БТА.

Планът предвижда милиони американци да бъдат трудово ангажирани с реализирането на инфраструктурни проекти, като например изграждането на пътища, със справянето с климатичните изменения и с оказването на услуги като полагането на грижа за възрастните хора.

"Това е инвестиция в Америка, която се прави веднъж за едно поколение, не прилича на нищо, което сме виждали или правили. Да, това е нещо голямо. Да, това е нещо дръзко. И ние можем да го направим", заяви Байдън в Питсбърг.

Планът "ще създаде милиони работни места с добро заплащане", изтъкна американският президент, предаде Франс прес.

"Не можем повече да отлагаме" модернизирането на инфраструктурите, каза още Байдън.

Планира се едно от перата за финансиране на инициативата на Байдън да бъдат средства, събрани от увеличени корпоративни данъци. Американският президент подчерта, че това не означава, че той е против капитализма.

"Вярвам в американския капитализъм", подчерта Байдън по време на проявата си в Питсбърг.

Това е втората законодателна инициатива на Байдън на стойност трилиони долари за два месеца на президентския пост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай