Байдън прие Навалная, каза за нов удар срещу Русия

Президентът на Съединените щати изказа съболезнованията си

Байдън прие Навалная, каза за нов удар срещу Русия | StandartNews.com

Американският президент Джо Байдън се срещна със съпругата на Алексей Навални – Юлия, и по-голямата им дъщеря Даря в Сан Франциско. Президентът на Съединените щати изказа съболезнованията си за смъртта на руския опозиционер и журналист.

Според смъртния акт на руските власти, опозиционният лидер е починал от "естествена смърт". Целият демократичен свят обаче изрази опасенията си, че Навални е убит по нареждане на Кремъл.

Президентът Джо Байдън се срещна в четвъртък със съпругата и дъщерята на Алексей Навални, "за да изрази своите сърдечни съболезнования".

Байдън изразил възхищение от "изключителната смелост на Навални и наследството му в борбата срещу корупцията и за свободна и демократична Русия, в която върховенството на закона се прилага еднакво за всички". Байдън също така потвърждава предстоящите нови санкции на САЩ срещу Русия заради смъртта на Навални.

Срещата се състои няколко дни след като Навални обяви, че ще продължи делото на съпруга си.

Вчера майката на Алексей - Людмила, беше допусната да види тялото на сина си в моргата.

Тя съобщи, че властите я изнудват и я принуждават да погребе сина си тайно без други хора.

"Те искат да ме заведат в края на гробището при пресен гроб и да ми кажат – тук почива твоят син".

Аз не мога да приема това, заяви майката в емоционално видеоизявление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Ангел
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи