Български офицер сред заловените в Славянск?

Български офицер сред заловените в Славянск? | StandartNews.com

Славянск. Автомобил с представители на ОССЕ, които по-късни се оказа, че не принадлежат към организацията, а са военни наблюдатели, бе задържан от проруски федералисти в Славянск. В течение на нощта информацията на световните медии силно варираше, както по отношение на броя заловени, така и по отношение на тяхната националност. А по последни данни има непотвърдена информация, че сред заловените има и български офицер.

Кметът на Славянск Вячеслав Пономарьов, издигнат след революционните събития, съобщава за 12 задържани: 4 украински офицери и 8 представители на ОССЕ - военнослужещи от НАТО. Пономарьов казва за телевизия НТВ, че това са граждани на Германия, Чехия, Полша и Дания.

E-NEWS обаче рано тази сутрин предава, че задържаните са "кадрови разузнавателни офицери на Германия, Чехия, Полша, България и Дания." Медиите Life News.Ru, "Новости мира" и "Русский Клуб Новостей" също съобщават за военни от тези 5 държави. В списъка на страните на радиостанция "Эхо Москвы" България отсъства. 

Министерството на отбраната на Германия и потвърдило за изчезването на германски военни наблюдатели.

Различават се и версиите за присъствието на офицерите - дали са представители на ОССЕ, дали наблюдатели на процеса на разоръжаване след 17 април, или пък наблюдатели по Виенските договорености от 2011 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай