Българка с ужасяващ разказ за трагедията в Прага

24-годишен студент уби 14 души в Карловия университет

Българка с ужасяващ разказ за трагедията в Прага | StandartNews.com

24-годишният студент Давид Козак, който уби 14 души в Карловия университет в Прага на 21 декември, е имал дневник в социалните мрежи, в който е споделял, че най-голямата му мечта е да извърши масово убийство. Той е написал още, че мрази този свят и иска да остави колкото се може повече жертви преди да се самоубие.

Това каза пред bTV Камелия Илиева, главен редактор на списания „Роден глас“ в Чехия. Информацията е от пресконференция на полицията.

Остава отворен въпросът защо полицията не е проявила интерес към публикациите му в мрежата. Тя е реагирала, чак когато са били уведомени, че студентът тръгва към столицата.

Началникът на полицията съобщи, че дълго ще бъде блокиран пл. „Ян Палах“, където се намира Философският факултет на университета. Пространството е огромно и трябва щателно да бъде проверено дали някъде не е заложена бомба.

В мазето на къщата, в която е живеел 24-годишният студент, са намерени самоделни взривни устройства. Той е имал законно притежавано оръжие и не е бил криминално проявен.

Козак е паднал от висок етаж, като не е ясно дали това е станало, след като се е застрелял или е скочил. Тялото му е доста обезобразено.

„Чух стрелбата и воя на сирените. Не бях в самата сграда на Философския факултет, където се случи трагедията. Стрелбата беше толкова силна, че се чуваше в целия периметър около сградата”. Това заяви пред Нова телевизия Божана Нишева - българка, преподавател в Карловия университет в Прага.

"Когато излязох от сградата, след като полицията разреши, видях нещо ужасяващо. Навсякъде имаше полицаи, полицейски коли и тежка техника. Районът беше отцепен. Беше като на война", споделя тя. 

По думите ѝ в момента молбата на властите е да не се създава паника с разпространяването на непроверена информация докато продължава следствието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Mexx
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи