Арест в Пакистан. Закопчаха ключов политик

Шах Махмуд Куреши е арестуван

Арест в Пакистан. Закопчаха ключов политик | StandartNews.com

Днес беше арестуван заместник-председателят на партията на бившия премиер на Пакистан Имран Хан - Шах Махмуд Куреши, предадоха световните агенции, като се позоваха на партийни представители.

Куреши беше министър на външните работи по времето, когато Хан беше премиер на Пакистан. Той бе задържан в пакистанската столица Исламабад, малко след като дал пресконференция, по време на  която обвинил властите в Пакистан, че протакат организирането на нови избори в страната.

Хан бе отстранен от властта чрез вот на недоверие миналата година. На 5 август той беше арестуван и осъден на 3 години затвор, което ще му попречи да се яви на изборите тази година.

Хан стана обект на над 150 съдебни иска след отстраняването му от власт. Той е обвинен, че, когато е бил на власт, е получавал подаръци, чиято стойност е подценявал, преди да ги препродаде на висока цена.

Миналата седмица парламентът на Пакистан бе разпуснат и изборите трябва да се проведат в срок до 90 дни.

Народната подкрепа за Хан беше огромна, когато дойде на власт преди пет години, но експерти казват, че това е станало благодарение  на генералите, които управляват страната десетилетия наред. В месеците преди отстраняването му от поста той се е скарал с тях, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай