Апокалипсис в Истанбул. Буря и потоп

Вълни по няколко метра

Апокалипсис в Истанбул. Буря и потоп | StandartNews.com

Апокалипсис в Истанбул. Мощна буря се развихри в обедните часове в мегаполиса Истанбул, обхващайки както европейската, така и азиатската част на града. В един момент небето притъмня като в нощ и видимостта спадна. Силата на вятъра е достигнала 70-80 км/час, съобщи турският информационен сайт А Хабер.

Огромни вълни, достигащи няколко метра височина, са се образували в Мраморно море в района на Бакъркьой и в Черно море на крайбрежието на истанбулския крайградски район Шиле.

Светкавици раздираха небето и се изля пороен дъжд. Подлезите се задръстиха от хора, приютили се, за да се предпазят от бурята и дъжда.

В Султангази, крайградски район на Истанбул в азиатската част, е паднала градушка, съобщи турската телевизия НТВ.

Съобщава се за наводнения в кварталите Арнавуткьой, Фатих и Шишли на европейския бряг, както и в Пендик, Чекмекой и Юмрание на азиатския бряг. Залети са улици, магазини и жилища на приземните етажи.

Отменено е движението на катамараните - т.нар. морски автобуси, част от системата на градския транспорт в Истанбул, в Мраморно море.

Бурята и дъждът, който продължава без прекъсване, са причинили забавяния в движението на автобусите по градските линии.

В Шиле под проливен дъжд проведе митинга си кандидатът за кмет на Истанбул Екрем Имамоглу. Стотици участници с чадъри и качулки се бяха събрали на градския площад въпреки лошото време.

От метеорологичната служба съобщиха, че валежите в Истанбул и района на Мраморно море ще продължат през целия ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай