АНС на САЩ не казва дали са подслушвани конгресмени

АНС на САЩ не казва дали са подслушвани конгресмени | StandartNews.com

Вашингтон. Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ не дава еднозначен отговор на въпроса на сенатор Бърни Сандърс дали специалните служби подслушват и конгресмени, това пише „Хъфингтън Пост", позовавайки се на изявление на АНС.

В него се посочва, че правомощията на специалните служби за следенето на лица на територията на САЩ предполагат спазването на определена процедура, съобразена със защитата на личния им живот. В текста пише още, че конгресмените се ползват от съществуващата система за защита на неприкосновеността на личния живот, така както и всички лица, които са на територията на Съединените щати.

В изявлението си АНС набляга на факта, че разузнавателната агенция се придържа към прозрачността в отношенията си с Конгреса и че нивото на това сътрудничество е било високо до разобличаването на бившия им сътрудник Едуард Сноудън и си остава такова и след този случай.

Службите заявяват, че в момента се проучва запитването на Сандърс и ще продължи да работи върху него, за да се гарантира, че конгресмените имат пълна информация за дейността на службите за сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай