Англия е на ръба, студенти страдат от карантината

Страната се готви всеки момента да посрещне втора вълна от пандемията

Англия е на ръба, студенти страдат от карантината | StandartNews.com

Великобритания се готви всеки момента да посрещне втора вълна от пандемията, но все още може да предотврати да не се повтори историята, заяви заместник главният съветник на правителството по научни въпроси професор Джонатан Ван-Там.

Професор Ван-Там заяви, че най-добрият и лесен начин да се обуздае предаването на заразата и да се избегне претоварване на здравеопазването е хората със симптоми да се самоизолират и да си направят тест, а всички останали да продължават да мият ръцете си, да носят маски и да спазват социалната дистанция.

Но не всички приемат карантиниращите мерки с готовност. Чуждестранните и някои местни студенти се оплакаха от условията, в които карат самоизолацията си. Най-сериозният проблем е снабдяването с храни, като често те са с изтекъл срок на годност. Студентка в университета в Единбург го нарече „най-скъпия британски затвор“.

Утре се очаква премиерът Борис Джонсън да обяви нови строги мерки в борбата с коронавируса с въвеждане на „тристепенна местна карантина“, която в крайната си степен може да доведе до пълно прекратяване на социалните контакти и затваряне на всички заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай