Англичанин забрави 310-годишна цигулка във влака

Инструментът е на стойност 250 000 паунда

Англичанин забрави 310-годишна цигулка във влака | StandartNews.com

Англичанин забрави 310-годишна цигулка във влака

Известният музикант Стивън Морис случайно е забравил цигулката си, изработена от известен римски майстор, част от прочутото Римско училище по цигуларство, през 1709 г.

„Правим всичко възможно, за да намерим съкровената цигулка на Стивън“, се казва в изявление на „Саутистърн“, която извършва комунални услуги до Лондон. Компанията работи с полицията, за да се опита да намери инструмента на стойност 250 000 паунда (321 000 долара, 289 000 евро). Персонал на влаковата компания и служители от британската транспортна полиция преглеждат кадри от охранителни камери от влака, както и от гари.

Морис е трябвало да свири на цигулката като ръководител на Кралската филхармония в два концерта на Андреа Бочели през уикенда, съобщава BBC. Той успял да заеме друга цигулка от съпругата си - също професионален музикант - за изпълненията.

 

Морис сподели, че е "опустошен" от забравянето на антиката във влака, случило се, когато слязъл с велосипеда си на гара в Югоизточен Лондон. "Съкрушително е да я загубя не само заради стойността й, това е моят поминък. Това е все едно да ми отрежат ръката ", каза той пред ВВС. „Всъщност бях само нейният пазител - един от много хора, които са свирили на нея - и се надявах в крайна сметка да я предам на друг цигулар.“

Инструменталистът е участвал в редица филмови саундтракове, включително на филмите „Властелинът на пръстените“ и „Джеймс Бонд“, и е записвал с Дейвид Боуи и Стиви Уондър.

Морис казва, че е купил инструмента през 2003 г. и наскоро го е реставрирал. Той го определи като "част от историята".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай