Мощен взрив на газ рани 8 в Истанбул (ОБЗОР)

 Мощен взрив на газ рани 8 в Истанбул (ОБЗОР) | StandartNews.com

Истанбул. Най-малко осем души бяха ранени, един от които тежко и е в критично състояние, след мощен взрив на газ в събота следобед в пететажна сграда в Истанбул, съобщи АП. Сред пострадалите има и бременна жена, която се хвърлила от балкон на втория етаж, за да се спаси от последвалия силен пожар, но не се знае нищо за състоянието й.

"Скочи от балкона върху чаршаф, който бяха разпънали долу няколко души, и след това бе откарана в болница", заяви очевидец пред изданието Уърлдбюлетин. От детонацията са били преобърнати няколко коли наоколо, а на околните сгради са нанесени щети. Най-сериозно е пострадало зданието, в което е била работилницата - частично е срутено, но няма загинали. Валията на мегаполиса Хюсен Авни Мутлу заяви, че експлозията на приземния етаж в цех за производство на пластмасови и найлонови опаковки в централния район Зейтинбурну е свързана с изтичане на газ пропан-бутан и няма никакви признаци да е в резултат на терористичен акт.


В петък заради експлозия от изтичане на газ в пекарна в югозападния град Денизли загина един човек и 36 бяха ранени. През 2008 г. пък в същия истанбулски квартал Зейтинбурну при взрив на газ в нелегален цех за фойерверки загинаха 21 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай