42 салюта за близнаците на Монако

42 салюта за близнаците на Монако | StandartNews.com

Двете извънбрачни деца на Албер II не могат да наследят трона на княжеството
Престолонаследникът Жак е с 2 минути по-малък от сестра си Габриела

Принцът на Монако Албер II е на седмото небе от щастие. Съпругата му Шарлийн преди ден го дари с близнаци, при това момче и момиче. Престолонаследник ще бъде Жак Оноре Рение, въпреки че е роден две минути по-късно от принцеса Габриела Терез Мари, появила се на бял свят в 17,04 часа, се посочва в съобщението от кралския двор. Бебетата са изплакали в болницата, наречена на името на баба им - "Принцеса Грейс". Те и майка им се чувстват добре, хвалят се от Монте Карло. Сладурите ще носят титлите на старите бастиони на семейство Грималди - династията на Монако. Жак ще е маркиз Де Бо (по Прованс), а Габриела ще е графиня Карладес (по Оверн). Това са първите официални наследници на двойката.

Щастливото събитие бе оповестено чрез 42 топовни салюта - по 21 за всяко бебе. Залпът бе даден от бивш форт, който се извисява над морето. След това камбаните на Монако забиха за 15 минути, а накрая засвириха корабните сирени. На вратата на палата има и съобщение за раждането, подписано от бащата на близнаците. Жителите на Монако бяха приканени да поставят на жилищните сгради червено-бялото знаме на княжеството до деня, в който близнаците ще бъдат показани на народа от балкона на палата на принцовете. За да избегне подаръците за децата, знатната двойка призова да се направят дарения на благотворителни асоциации, които те ще посочат.

Албер заяви наскоро, че не е искал да знае пола на близнаците си преди раждането им. "Принцесата вероятно знаеше, но пазеше тайната, защото аз я помолих. Все пак човек рядко има възможност за толкова приятна изненада в живота си", каза наследникът на принц Рение III.

56-годишният Албер II и Шарлийн (36) сключиха брак на 2 юли 2011 г. на пищна церемония в княжеския дворец. Медиите припомнят, че принцът видял за пръв път през 2000 г. южноафриканската олимпийска шампионка по плуване. Когато русата, стройна и елегантна мацка се появила, аристократът бил поразен от приликата й с неговата майка - холивудската звезда Грейс Кели. Чрез служителите си той изпратил покана за вечеря и разходка по крайбрежието на Монако с неговия ролс-ройс. Шарлийн приела, а в края на вечерта Албер й дал номера на личния си телефон. Тя обаче загубила визитката и не могла да се свърже с принца в продължение на няколко месеца. До момента, когато той отишъл в Германия, за да присъства специално на състезание, в което участвала красавицата. Впрочем в "олимпийската колекция" на принца влизат още две състезателки по фигурно пързаляне - шампионките Оксана Гришчук и Марина Анисина.
Слуховете му приписват

авантюри с Наоми Кембъл, Брук Шийлдс, Клаудия Шифър

Наследникът на фамилията Грималди има две извънбрачни деца, но те не са родени нито от аристократки, нито от звездните му любовници. Американската сервитьорка Тамара Ротоло е майка на 22-годишната му дъщеря Жасмин-Грейс, а стюардесата от Того Никол Косте - на 11-годишния Ерик-Александър. Александър беше признат официално от принца през 2005-а и оттогава живее с майка си в голяма вила близо до двореца. Двете деца обаче са лишени от възможността за наследяване на трона.

Преди три години се появиха твърдения, че принцът е станал баща на поредното, трето извънбрачно дете - и то само няколко седмици преди сватбата. Освен това известна френска журналистка също била бременна от него, твърдяха таблоидите. Това стана причина Шарлийн Уитсток три пъти да прави опит да напусне княжеството и да се завърне в родината си, твърди френският "Льо журнал де диманш". Първият път бил, когато тя заминала за Париж уж на проба на сватбената си рокля. Но вместо това отишла в посолството на ЮАР и поискала да й помогнат да се прибере. За да не избухне скандал, съпровождащите дипломати успели да я разубедят и тя се върнала в Монако. Изданието твърди, че по време на състезанията от "Формула 1" - страстното хоби на принца - бил вторият опит на булката му да напусне княжеството. А третият бил, когато тя вече си била купила еднопосочен билет за ЮАР на летището в Ница и Албер наредил да конфискуват международния й паспорт. Френското списание VSD дори писа, че сватбата е своеобразен договор между княза и Шарлийн: тя трябва да роди законен наследник на фамилията Грималди, след което двамата щели да живеят разделени. Предстои да видим.

Пак тогава медиите питаха: "Защо младоженката лее горчиви сълзи на сватбата си? Те приличат ли ви на хора, преживяващи най-щастливия ден в живота си? Къде отиде лъчезарната усмивка на Шарлийн?". И продължаваха да издирват нови и нови подробности около неясната история с

опита на годеницата да избяга от сватбата си

През март, три години след церемонията, Шарлийн за пръв път наруши мълчанието си за френското списание "Гала". Принцесата позира боса и по дънки, показвайки, че строгият протокол не е това, което наистина има значение за нея. Тя обича простия живот, въпреки сложността на ролята, която играе.

"Като двойка с Албер преминахме през дълбоки промени в личния си живот. Но да бъдем заедно винаги е било предизвикателство, което си е заслужавало усилията. Имам безгранична увереност в нашата любов. Съпругът ми е моят най-добър приятел. Той ми помогна да преодолея пречките, които ми изглеждаха непреодолими", бе нейната изповед в месеца, в който вероятно е забременяла.

За третата годишнина от брака им, която беше през юли, Шарлийн каза: "Щастлива съм от мястото, на което се намирам сега. И аз съм горда. Не искам да налагам образа на принцесата от приказките. Единствената ми амбиция е да бъда в помощ на тези, които имат нужда от моите усилия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай