2 ракети ударили украинския самолет над Техеран (ВИДЕО)

На кадри се вижда изстрелването на ракетите, попаденията им и взрива на самолета

2 ракети ударили украинския самолет над Техеран (ВИДЕО) | StandartNews.com

Вестник "Ню Йорк Таймс" публикува поредния видеозапис, за който се твърди, че е заснел две ракети, удрящи самолета Boeing-737 на украински авиолинии, който погрешка е свален над Техеран. Видеото бе качено във вторник на уебсайта на изданието.

Вестникът подчертава, че е успял да потвърди истинността на публикувания видеоклип. Според изданието кадрите са заснети с помощта на камера за видеонаблюдение, инсталирана на покрива на една от къщите в близост до иранското военно съоръжение, от което са изстреляни ракетите. Видеото показва как, вероятно, две ракети с разлика от около половин минута се извисяват в небето, като редуват удари в самолета, което е придружено от ярки проблясъци.

След известно време в небето се вижда светещ движещ се предмет, който според вестника е горящ самолет.

Изданието подчертава, че той продължава да се движи известно време, което се потвърждава от публикуваните кадри. В същото време "Ню Йорк Таймс" отбелязва, че видеозаписът показва, че връзката с пилотите е загубена дори след удара на първата от двете ракети.

Миналия четвъртък същият вестник беше един от първите, публикуващи видеозапис, заснел момента, в който една от ракетите удари самолет, излитащ от летището в Техеран. Във вторник стана известно, че иранецът, който е заснел и публикувал това видео, е задържан от Ислямския революционен гвардейски корпус (IRGC, елитни части на иранските въоръжени сили) за разпит. Целта на задържането е да се изяснят обстоятелствата на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай