Французин и сириец посели смъртта във Франция

Французин и сириец посели смъртта във Франция | StandartNews.com

Самоличността на трима от седемте атентатори във Франция вече е ясна. Към момента френските власти потвърдиха самоличността един от нападателите избили 89 души в концертната зала "Батаклан". Това е 29-годишният френски гражданин Исмаил Омар Мостефа, чийто баща и брат бяха задържани снощи от властите.

Органите на реда са задържали баща му и брат му. Властите претърсват жилищата на двамата мъже. Братът на терориста живеел южно от Париж, а бащата - на около 100 километра на изток.

Към него разследващите се насочили след открит автомобил, използван от терористите, в който имало забравен талон за кола.

Информацията за други двама от нападателите е неофициална.

Сръбският вестник „Блиц" съобщи за сирийски гражданин на име Ахмед Алмохамед, преминал през Сърбия на път за Франция. Френският „Фигаро" съобщава само първото име на трети от атентаторите - Абдулакбак без всякакви други подробности за него.

Белгийската полиция задържа снощи при акция в бедняшки район на Брюксел няколко души, съпричастни към парижките атентати.

Прокурорът на Париж Франсоа Моленс потвърди по-рано, че на мястото на едно от нападенията е бил открит сирийски паспорт, който навярно е принадлежал на един от нападателите. Заместник-министърът на вътрешните работи на Гърция Никос Токас заяви пред агенция Ройтерс, че притежателят на въпросния паспорт е пристигнал на 3 октомври на гръцкия остров Лерос, където е бил регистриран съгласно правилата в Евросъюза. Гръцките власти смятат, че още един от терористите е преминал през тяхна територия.

Френската прокуратура обяви, че едновременните атаки срещу ресторанти, концертна зала и футболния стадион Стад дьо Франс в Париж са били извършени от три екипа терористи.
В координация с ФБР и други агенции служители на американското министерство на правосъдието работят с френските власти за сдобиването с повече информация, която може да е от значение за разследването на атаките в Париж. Няколко американски граждани са ранени и най-малко един е загинал при нападенията и в тази връзка са предприети всички необходими стъпки.

Вижте ВИДЕО на случилото се в Париж ТУК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай