Бил Гейтс пак е №1 по пари в САЩ

Бил Гейтс пак е №1 по пари в САЩ | StandartNews.com

Джеф Безос и Марк Зукърбърг за първи път в Топ 10 на "Форбс"

Бил Гейтс бе обявен за най-богатия американец в класацията на "Форбс", която бе публикувана на сайта на списанието. За 22-ри път създателят на компания "Майкрософт" заема първото място. Състоянието му се оценява на 76 млрд. долара.
Приятелят на Гейтс - Уорън Бъфет, собственик на холдинга "Бъркшър Хатауей", е поставен на второ място с 62 млрд. долара. Третото е за основателя на компания "Оракъл" Лари Елисън с 47,5 млрд.

В челната десетка на класацията тази година за първи път влизат генералният директор на интернет аукциона Amazon.com Джеф Безос (номер 4 - 47 млрд.) и създателят на социалната мрежа "Фейсбук" Марк Зукърбърг (номер 7 - 40,3 млрд.). Останалите в Топ 10 са шефовете на "Кох Индъстрис" Чарлз и Дейвид Кох (номер 5 - 41 млрд.), бившият кмет на "Ню Йорк" и шеф на агенция "Блумбърг" Майкъл Блумбърг (номер 8 - 38,6 млрд.), шефът на "Арвест Банк Груп" и наследник на "Уол-Март" Джим Уолтън (номер 9 - 33,7 млрд.) и изпълнителният директор на "Гугъл" Лари Пейдж (номер 10 - 33,3 млрд. долара).

Цената за попадане в списъка на 400-те най-богати американци тази година е най-високата за последните 33 г. - над 1,7 млрд. долара. В резултат на това 145 милиардери не намериха място в нея. Общо 400-те души притежават 2,34 трилиона долара, което е с 50 млрд. повече в сравнение с миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай