Звезда на Бешикташ трогна Турция! Кого осинови

Взе голямо решение със съпругата си

Звезда на Бешикташ трогна Турция! Кого осинови | StandartNews.com

34-годишният бразилец Йозеф де Соуза, полузащитник на Бешикташ, реши заедно със съпругата си да отгледа дете, което загуби цялото си семейство при земетресенията от 6 февруари в Турция, съобщи сайтът gsp.ro. 

Йозеф де Соуза е на 34 години и играе за Бешикташ от лятото на 2020 г., след като между 2015 и 2018 г. той носеше фланелката на големия съперник Фенербахче.

В Истанбул той се чувства като у дома си, а земетресенията от 6 февруари, които убиха повече от 36 000 души в Турция и Сирия (32 000 в Анадола), го засегнаха дълбоко, пише "Труд".

Той бил толкова трогнат от сърцераздирателните истории, че решил да действа. Полузащитникът бил в района на Кахраманмараш, епицентър на първото земетресение, най-голямото, с магнитуд 7,8 градуса по скалата на Рихтер. Той видял деца, извадени изпод развалините, бил при тях в болницата и им дал фланелката си на Бешикташ. Не само това.

Соуза научил за едно дете, което оцеляло, но останало без цялото си семейство. И според турския вестник Hürriyet той е обявил: „Обсъдих го със съпругата си и реших да осиновя момиченце“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай