Зверев изненада Надал в Лондон

Испанецът може да сдаде първото място в ранглистата

Зверев изненада Надал в Лондон | StandartNews.com

Защитаващият титлата си на световните финали на АТП в Лондон Александър Зверев (Германия) спечели впечатляваща победа над лидера в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) с 6:2, 6:4 в първия си мач от група „Андре Агаси“. Испанецът, който бе под въпрос за турнира заради проблеми с разтежение в коремните мускули, бе тотално надигран от германеца и така намали шансовете си в битката с Новак Джокович да завърши годината като номер едно в ранглистата по тенис. Надал има 640 точки повече от Джокович, като за да завърши 2019-а като №1 му е необходимо да спечели турнира, или да стигне до финала без загуба. Сега му остава единствено да стане първи. „Тази победа означава много, даже бих казал всичко за мен“, каза пък Зверев след успеха.

"Нямам никакви оплаквания от физическото ми състояние. Нямах болки в корема. Това е единственият позитивен момент, ако трябва да съм честен. Надявам се да продължи да е така, тъй като не мога да тренирам много и да натоварвам тази част от тялото ми. Физическото състояние не се явява оправдание. Единственото оправдание е, че не бях достатъчно добър. Запазвам позитивната си настройка. Готов да се боря, което срещу Зверев не се получи. Знаех, че няма да бъда готов на 100% в план усещане, движение, увереност в себе си и удари по топката. Затова ми бе нужен борчески дух, но не стана", заяви Надал. 

Утре той ще играе с руснака Данийл Медведев, който загуби вчера от Стефанос Циципас в група "Андре Агаси".

По време на пресконференцията прехвърчаха искри.

Италианският журналист Убалдо Сканагата попита Надал дали не е загубил концентрация покрай сватбата си с Мери. Испанецът реагира остро "Това сериозен въпрос ли е или е шега?" преди да повтори за пореден път, че връзката му е дългогодишна.

Днес ще се играят мачовете от втория кръг в група "Бьорн Борг". Първият е между швейцареца Роджър Федерер и Матео Беретини (Италия), а във втория играят сърбинът Новак Джокович и Доминик Тийм (Австрия).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай